Αδελφοποίηση Σχολείων

Στο πλαίσιο Καινοτόμων Προγραμμάτων και δράσεων συνεργασίας και επικοινωνίας με άλλα Σχολεία, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 και ώρα 11.00 πμ. πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας διαδικτυακή συνάντηση, για την αδελφοποίηση -συνεργασία της Α-Β ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Φολέγανδρου και της Α1 τάξης του Σχολείου μας

Οι μαθητές μας με τη δασκάλα τους κ. Ρεσβάνη Βασιλική παρουσίασαν την Πόλη της Πάτρας και τα παιδιά στη Φολέγανδρο με τη δασκάλα τους κ. Βένια Παπαμικρούλη παρουσίασαν το νησί τους. Γνωρίστηκαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη ζωή και την πολιτιστική κληρονομιά στο νησί και τη ζωή στην πόλη. Η αδελφοποίηση των δυο σχολείων είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί ανοίγει νέους ορίζοντες μάθησης στη σχολική κοινότητα .Τα οφέλη από τέτοιες δράσεις είναι πολλαπλά.

Ήταν μία καλή ευκαιρία να αναπτυχθούν δεξιότητες προφορικής επικοινωνίας, να ανταλλάξουμε απόψεις, να μάθουμε περισσότερα.Η συμμετοχή, η προσέγγιση και η επικοινωνία των μαθητών ανάμεσα στα δύο σχολεία ήταν εξαιρετικά θετική και αρκετά έντονη.

Με μία παράσταση που παιδιά και δάσκαλοι και των δύο σχολείων συνδημιούργησαν εξαφανίζοντας την απόσταση, όπως τόνισε η Διευθύντρια του 48ου  Δημοτικού, που αγκάλιασε την όλη την πρωτοβουλία.

“Αυτό που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, είναι και η χειροπιαστή απόδειξη ότι οι αποστάσεις μπορούν να εκμηδενιστούν όταν υπάρχει θέληση και αγάπη γι αυτό που κάνουμε.
Και αυτό είναι, άλλωστε, και το νόημα μιας αδερφοποίησης. Να καταργήσουμε την απόσταση, να δημιουργήσουμε από κοινού, να προβληματιστούμε για πράγματα που είναι κοινά για όλους μας.
Να ονειρευτούμε μαζί ένα πιο όμορφο μέλλον, να γνωρίσουμε ο ένας την ιστορία και τον τόπο του άλλου,να αποδείξουμε ότι τα σχολεία δεν έχουν ως μοναδική αποστολή και στόχο τη γνώση, αλλά οφείλουν να είναι κυψέλες πολιτισμού και κοινωνικοποίησης, φιλίας και συνεργασίας

Συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς και στα παιιά των δυο Σχολείων για την υπέροχη αυτή διαδικτυακή συνάντηση, η οποία θα συνεχιστεί και με άλλες δράσεις.

Φολέγανδρος – Παρουσίαση

Πάτρα – Παρουσίαση