Ενημέρωση για Επαναλειτουργία του Σχολείου μας στις 10-5-2021

Αγαπητοί γονείς,
ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ.
Μπορείτε να διαβάσετε την σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID-19 εδώ καθώς και τις συνοδευτικές οδηγίες εδώ.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται:
(α) Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Α.Μ.Κ.Α. και της αστυνομικής ταυτότητας.
(β) Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων.
(γ) Το αποτέλεσμα δηλώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται και εκτυπώνεται από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος. Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα εντός της τάξης.
(δ) Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr της σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, τότε συμπληρώνεται χειρόγραφα η Σχολική Κάρτα για μαθητές που θα βρείτε εδώ.

Τέλος, προβλέπεται η πιστή εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας που είχαν ήδη ληφθεί (υποχρεωτική χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικών, τακτικό πλύσιμο χεριών, διαφορετικά διαλείμματα, σχολαστικοί καθαρισμοί χώρων, τακτικοί αερισμοί χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά, εξειδικευμένα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, τρεις είσοδοι προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών κ.ά.)

Είμαστε στη διάθεσή σας για επίλυση αποριών και την όσο το δυνατόν καλύτερη και ασφαλέστερη επιστροφή όλων στο σχολείο μας.