Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

Στις 18 Μαΐου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης του 48ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου.
Είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στον τόπο όπου εξελίχθηκαν σημαντικότατα δραματικά γεγονότα, τα οποία γράφτηκαν ανεξίτηλα στις σελίδες της ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Αρχικά ξεναγήθηκαν στο κτίριο της Βυρωνίκης εταιρείας όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ο ήρωας και ο φιλέλληνας: Μάρκος Μπότσαρης – Λόρδος Βύρων». Εν συνεχεία ξεναγήθηκαν στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου, με τη βοήθεια των υπευθύνων του μουσείου, γνώρισαν αρχαιότητες της περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας.
Η επίσκεψη στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου συνεχίστηκε με ξενάγηση στον κήπο των Ηρώων όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν ανάμεσα σε όλα τα σημαντικά μνημεία σχετικά και με τον ηρωισμό των Μεσολογγιτών και το γεγονός της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου, ενώ έπειτα ακολούθησε ξενάγηση στην οικία του Χαρίλαου Τρικούπη.
Τέλος οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης μετέβησαν στην περιοχή του Αιτωλικού όπου και ξεναγήθηκαν στη μονάδα παραγωγής αυγοτάραχου «Στέφος» γνωρίζοντας τον τρόπο παραγωγής αυγοτάραχου αλλά και γενικότερες πληροφορίες σε σχέση με αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα.