Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας του 2023

Με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Σχολείου μας στο 12ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023!

Παρουσιάσαμε έργα μαθητών που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας το LibreOffice Impress. Οι μαθητές μας έφτιαξαν όμορφες παρουσιάσεις που αποτελούν δείγμα των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους. Κατάφεραν να ενσωματώσουν μια σειρά από στοιχεία πολυμέσων όπως εικόνες, κείμενα και εφέ για να δημιουργήσουν συναρπαστικές παρουσιάσεις που πραγματικά εντυπωσίασαν! Ενισχύοντας τη δημιουργικότητά τους και ενθαρρύνοντάς τους να παρουσιάσουν οι ίδιοι τα τεχνουργήματά τους στο ευρύτερο κοινό τους βοηθάμε να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να προετοιμαστούν για τον σύγχρονο κόσμο.

Επιπλέον η Α Τάξη υπό την καθοδήγηση της κ. Ρεσβάνη δημιούργησε ένα παραμύθι, το “Σαπουνομπερδευτήκαμε”, με την τεχνική braistorming. Βασίστηκε στον τίτλο του γκρουπ με το οποίο η Α Τάξη συμμετείχε στο Καρναβάλι των μικρών. Είναι ένα παραμύθι που μιλάει για ένα σφουγγάρι θαλασσινό και τη σύνδεσή του με τη σαπουνάδα. Τα παιδιά εργάστηκαν ομαδικά για την εικονογράφηση του παραμυθιού και διάλεξαν ονόματα και ήρωες. Έφτιαξαν διασκεδάζοντας ένα πολύτιμο ενθύμιο, μια ανάμνηση, από το Καρναβάλι που μετά από τόσα χρόνια πραγματοποιήθηκε και πάλι στην Πάτρα μας!

Επιπλέον παρακολουθήσαμε και ψηφιακές εργασίες μαθητών από όλη τη Δυτική Ελλάδα. Το Φεστιβάλ κατόρθωσε να μας φέρει όλους διαδικτυακά πιο κοντά και να δώσει μια ευχάριστη νότα αισιοδοξίας σε όλους εμάς που παρακολουθήσαμε το ταλέντο και την δημιουργικότητα των παιδιών να αψηφά αποστάσεις και περιορισμούς.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ραντεβού το 2024 για το 13ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας!