Το Σχολείο μας στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας!

Την Πέμπτη 18 Απριλίου το Σχολείο μας συμμετείχε με επιτυχία στο διαδικτυακό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, όπως άλλωστε κάνει ανελλιπώς όλα τα τελευταία χρόνια. Το Φεστιβάλ θέτει στο επίκεντρο την ψηφιακή δημιουργία αποτελώντας μια πλατφόρμα για την προβολή καινοτόμων έργων που δημιουργούν μαθητές από σχολεία όλης της χώρας. Στόχος είναι να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την τεχνολογική ανάπτυξη στην εκπαίδευση.
Οι μαθητές μας, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Γαρίνη και κ. Τσιάκλα και του Εκπαιδευτικού Πληροφορικής του Σχολείου μας κ. Βοβού, παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία ηχογραφημένα κείμενα (audio books) από τα σχολικά βιβλία τους, συγκεκριμένα ένα απόσπασμα από το βιβλίο “Ο Μάγκας” της Πηνελόπης Δέλτα και το ” Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα” του Ευγένιου Τριβιζά. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Σχολείου μας “Τα παιδιά διαβάζουν για τα παιδιά” με στόχο τα σχολικά βιβλία να γίνουν και πιο προσβάσιμα σε μαθητές με προβλήματα όρασης αλλά και πιο ευχάριστα, κάτι που με μοναδικό τρόπο επιτυγχάνεται όταν οι αναγνώστες είναι παιδιά! Επιπλέον οι πανέμορφες εικόνες που συνοδεύουν τις δύο ηχογραφήσεις δημιουργήθηκαν με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης αποδεικνύοντας πως το Σχολείο μας καινοτομεί χρησιμοποιώντας την αιχμή της τεχνολογίας!
Πέρα από την τεχνική δεξιοτεχνία, η συμμετοχή μας σε αυτό το φεστιβάλ ενίσχυσε τη δημιουργική μας σκέψη και τη δυνατότητά μας να σκεφτόμαστε εκτός των συνηθισμένων πλαισίων. Μέσα από τη συνεργασία, την επικοινωνία και την ανταλλαγή ιδεών, οι μαθητές μας ανέπτυξαν δεξιότητες που θα τους ωφελήσουν σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση τους και τις ικανότητές τους να παρουσιάζουν σε ευρύ κοινό.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ραντεβού του χρόνου στο επόμενο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας!

Απολαύστε το αποτέλεσμα της δουλειάς μας στα παρακάτω δύο βίντεο: