Εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, οι μαθητές των Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία.  Αρχικά, μεταφέρθηκαν  στο ιερό άλσος της Άλτεως. Στο έδαφος, οι σκορπισμένοι  κίονες, από τον ναό του Δία, απομεινάρια μιας σημαντικής πόλης.

Στη συνέχεια, οι μαθητές περπάτησαν στο αρχαιολογικό μονοπάτι της αρχαίας Ολυμπίας, εκεί όπου διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαιότητα. Τότε που χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα συνέρρεαν στην περιοχή για να τιμήσουν τον Δία και να παρακολουθήσουν τους αθλητικούς αγώνες που διεξάγονταν προς τιμήν του. Επόμενος σταθμός, το Στάδιο.

Τέλος, η περιήγηση των μαθητών ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στο  Αρχαιολογικό Μουσείο. Ανάμεσα στα εκθέματα που εντυπωσίασαν τους μαθητές ήταν αναμφισβήτητα και ο «Ερμής του Πραξιτέλους». Ευρισκόμενος μόνος του,  εκτεθειμένος σε μια αίθουσα, έδινε απλόχερα τη δυνατότητα στους μαθητές να τον θαυμάσουν απ’ όλες τις πλευρές.

Ενθουσιασμένοι οι μαθητές από το αριστούργημα της φύσης, μέσα από  πεύκα, κυπαρίσσια, ελιές  και βελανιδιές σε μια κοιλάδα που διασχίζει ο Αλφειός. Μοναδική εμπερία για μικρούς και μεγάλους!

@
@

@