Εκπαιδευτική επίσκεψη

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Α΄τάξης επισκέφτηκαν τη Μονάδα Παραγωγής “Αχαϊκό Χωριάτικο. Ξεναγήθηκαν από το χαμογελαστό και ευγενέστατο προσωπικό σε όλα τα τμήματα της μονάδας, αρτοποιΐας και ζαχαροπλαστικής .

Οι μικροί μαθητές ξετρελάθηκαν από τις νοστιμότατες αλμυρές και γλυκιές λιχουδιές που τους πρόσφεραν με τόση αγάπη και χαμόγελο οι εργαζόμενοι, ενώ είδαν από κοντά τις πρώτες ύλες που η εταιρία χρησιμοποιεί για να κατασκευάζει τα προϊόντα της.

Οι μαθητές της Β΄τάξης επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στο πλαίσιο Ενότητας στο μάθημα της Γλώσσας και είδαν αντικείμενα και δραστηριότητες από το λαϊκό πολιτισμό, όπως εργαλεία της αγροτικής ζωής, έπιπλα της λαϊκής κατοικίας και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, μέσα μεταφοράς καθώς επίσης και εργαστήρια στα οποία γινόταν η επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων και κάθε είδους εργόχειρα.

Οι μαθητές της Γ΄και Δ΄τάξης επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και είδαν από κοντά την πολύτιμη συλλογή βιβλίων και έμαθαν για την ταξινόμηση και για τον τρόπο δανεισμού βιβλίων, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιείται στο Σχολείο μας για τη δημιουργία της Σχολικής μας Δανειστικής Βιβλιοθήκης.

Οι μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Καρναβαλικό Εργαστήρι και θαύμασαν από κοντά τα καρναβαλικά άρματα και την κατασκευή τους

Μετά όλοι οι μαθητές συναντήθηκαν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, όπου με τον εκπ/κό Φ. Αγωγής Πομώνη Νίκο και με τους γυμναστές του Σταδίου, συμμετείχαν σε αθλήματα βόλεϊ, τοξοβολίας, ράγκμπι και πινγκ-πονγκ