Επίσκεψη της Πυροσβεστικής στο Σχολείο μας

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 μια μικρή έκπληξη περίμενε τους μαθητές του Σχολείου μας.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία Πατρών ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του σχολείου μας, για ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (Πυρκαγιάς, Σεισμών), βρέθηκε κοντά μας.

Ο Υποπυραγός κ. Χρήστος Πεταλούδας έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση για τους τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς στο σπίτι ή στο δάσος. Συζήτησε με τους μαθητές για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς και έλυσε όλες τις απορίες τους. Παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την ενημέρωση.

Ακολούθησε επίδειξη ενός Πυροσβεστικού οχήματος, του εξοπλισμού και της χρήσης τους, καθώς και η ενημέρωση για τον εξοπλισμό του Πυροσβέστη, από τους πυροσβέστες κ. Κατσουλιέρη Χρήστο, Μπουρή Άγγελο και Γκιλφέση Ευάγγελο. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τον εξοπλισμό, φόρεσαν κράνη πυροσβεστών, έριξαν νερό με τη μάνικα, παρακολούθησαν επίδειξη κατάσβεσης φωτιάς σε ένα κάδο του Σχολείου με τη χρήση του πυροσβεστήρα.

Έτσι, μέσα από τη βιωματική προσέγγιση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κατανόησαν τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος του Πυροσβέστη, καθώς και τη σημαντικότατη και σπουδαία προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, σε θέματα και ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.

Η Διευθύντρια κ. Πατρούλα Αντωνοπούλου και το Διδακτικό προσωπικό ευχαρίστησαν θερμά για την καταπληκτική ενημέρωση – επίδειξη, αλλά και για τη ζεστή προσέγγιση -επικοινωνία και την άριστη συνεργασία των πυροσβεστών προς τους μαθητές. Πράγματι ήταν μια υπέροχη εμπειρία! 

Το σχολείο μας ευχαριστεί δημόσια την Πυροσβεστική Υπηρεσία  Πατρών, τον Διοικητή και όλο το Πυροσβεστικό σώμα   για την κοινωνική προσφορά τους και εύχεται καλή δύναμη στο σημαντικό τους έργο!